Infrastructura

Romanian InSpace Engineering SRL - RISE

 

Profil

RISE este un start-up înființat în 2017 de o echipă de cercetători care au avut cunoștințe profesionale complementare și care au pus bazele firmei prin experiențele acumulate din diferite proiecte spațiale. Compania reprezintă efortul depus de membri fondatori de a-și utiliza cunoștințele acumulate ca echipă în cadrul unui Institut Național de Cercetare Spațială românesc, pentru crearea de aplicații industriale și comerciale în domeniul aerospațial.

RISE a fost înființată pentru a servi ca și catalizator în dezvoltarea cercetărilor de la idei brute, la servicii și produse comerciale. Echipa noastră are experiență în administrarea proiectelor spațiale atât din fonduri naționale cât și din contracte cu ESA. Având o combinație perfectă de experiențe de bază în fizică, inginerie aerospațială, electronică și dezvoltare software, noi suntem dedicați să oferim cunoștințele noastre firmelor care aduc produse noi pe piață și furnizăm un tipar pentru dezvoltarea în spațiu. Susținem activitățile de transformare pentru spațiu cu accent pe definirea cerințelor, dezvoltarea procedurilor, asigurarea produselor și procedurilor de calificare.

Pe termen lung, atenția noastră este îndreptată spre operații de proximitate pentru nave spațiale mici sau mari și aducerea pe piață a tehnologiilor dezvoltate la un preț rezonabil. Lucrăm la produse dedicate sporirii cunoștințelor pe orbită, a navelor spațiale și a obiectelor înconjurătoare. Acestea aduc un rol activ în managementul spațiului prin susținerea urmăririi reziduurilor spațiale mari și ieșirea lor din orbita pământului.