Infrastructura

Control Data System SRL

 

Profil

Fondată în 1994, Control Data Systems SRL (CDS) este una din cele mai importante companii de dezvoltare de tehnologii wireless din nord-vestul României și are sediul în Liberty Tehnology Park din Cluj-Napoca. Compania dezvoltă produse și tehnologii wireless industriale pentru domenii precum cel aerospațial, de petrol și gaze cât și în monitorizarea mediului.

Prin crearea de modemuri radio conforme ISA 100 2.0 și Wireless Hart, cât și ”gateway-urile” necesare senzorilor wireless industriali, compania aduce controlul rețelelor industriale la o conexiune de internet (Internet of Things – IoT). Modemurile radio cât și gateway-urile wireless create și fabricate de CDS sunt în conformitate cu standardele si reglementările celor mai industrializate regiuni din lume (Europa, America, Japonia), în termeni de securitate și compatibilitate electromagnetică.

Echipa de dezvoltare software a CDS are o experiență extinsă în definirea și implementarea standardelor critice care formează baza ”Internetului industrial al obiectelor” (IIoT) sau al ecosistemului Industry 4.0, precum straturile 802.15.4 fizic și MAC, 6lowPan, RPL și IPv6. Această expertiză a fost aplicată la implementarea a 2 dintre cele mai proeminente standarde pentru comunicații wireless în medii industriale, și anume ISA100 2.0 și Wireless HART, făcând din CDS una dintre puținele companii din lume cu expertiză în ambele standarde.

Echipa de dezvoltare hardware deține abilitățile și capacitățile necesare pentru a executa profesional proiectarea hardware a modemurilor radio la nivel industrial și a plăcilor de ruter wireless respectând cerințele stricte de fiabilitate, productivitate, cost și viabilitate. Având acces la echipamente de ultimă generație pentru măsurători și caracterizare RF, inginerii CDS realizează sarcina complexă de validare a proiectelor radio din punct de vedere al performanței și al reglementărilor necesare.

Pentru a asigura calitatea și disponibilitatea rapidă a produselor, CDS a dezvoltat o rețea de subcontractori EMS de renume, pentru producții mari de produse, care îndeplinesc cele mai exigente standarde de calitate din industrie.